Usrah Medik Terengganu

www.usramedic.blogspot.com

- Melahirkan individu yg beriman dan beriltizam serta mempunyai kefahaman yg sebenar - Meningkatkan kefahaman Islam, peka dengan isu semasa dunia Islam - Mendidik perasaan agar bertanggungjawab terhadap Allah dan RasulNya - Mendidik jiwa agar mempraktikkan akhlak Islam di dalam kehidupan seharian - Membina kemahiran bekerja dan keupayaan memimpin - Memperkukuhkan ukhuwwah dan memupuk kesepakatan serta kebersamaan dalam tindakan dan amalan.

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu

www.infokpt.com

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu(KPT) telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan bermatlamatkan penyatuan dan kebajikan seluruh anak-anak Terengganu yang berada di Mesir.

KPT juga berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK) dan Yayasan Terengganu (YT)

Persatuan Pelajar-pelajar Perubatan Mesir

www.perubatan.org (Bridging The Community)

PERUBATAN merupakan suatu persatuan yang bersifat non-partisan yang berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah Mesir pada tahun 2002, menjadi platform untuk menyatukan dan mengumpul tenaga pelajar yang menuntut pengajian sains kesihatan di bumi Mesir ini dan kini PERUBATAN telah berjaya ditubuhkan dengan harapan misi penyatuan dan kerjasama di kalangan ahli dapat dicapai.

Sunday, April 5, 2009

Selamat panjang umur dan banyak amalan!
Pihak usramedic ingin mengucapkan selamat panjang umur dan banyak amalan kepada Doktor Hasyim. Pada hari ini, 5 April 2009 maka genaplah umur beliau 18 tahun. Mudah-mudahan pertambahan usia beliau menambahkan lagi kematangan beliau yg telah pun sedia matang. :)

Begitu juga kepada Doktor Anas yg telah menyambut kelahirannya pada 19 Mac 2009 yg lalu. Sekarang beliau berusia 19 tahun. Semoga pertambahan usia kita semua disertai bertambahnya amalan kebaikan.


Tidak dilupakan juga Ust. Safuan, tenaga pengajar pelajar Perubatan di Rumah Terengganu. Sekarang beliau berumur 23 tahun. Walaubagaimanapun, wajahnya jauh lebih 'matang' sesuai dengan cara berfikirnya.


Sabda Rasulullah Sollallahu'alaihiwasallam,

' خير الناس من طال عمره وحسن عمله '

Maksudnya, "Sebaik-baik manusia ialah yg panjang umurnya dan baik amalannya..."
Hadith Riwayat Tirmizi.


0 comments:

Post a Comment

Usrah Medic Terengganu is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).