Usrah Medik Terengganu

www.usramedic.blogspot.com

- Melahirkan individu yg beriman dan beriltizam serta mempunyai kefahaman yg sebenar - Meningkatkan kefahaman Islam, peka dengan isu semasa dunia Islam - Mendidik perasaan agar bertanggungjawab terhadap Allah dan RasulNya - Mendidik jiwa agar mempraktikkan akhlak Islam di dalam kehidupan seharian - Membina kemahiran bekerja dan keupayaan memimpin - Memperkukuhkan ukhuwwah dan memupuk kesepakatan serta kebersamaan dalam tindakan dan amalan.

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu

www.infokpt.com

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu(KPT) telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan bermatlamatkan penyatuan dan kebajikan seluruh anak-anak Terengganu yang berada di Mesir.

KPT juga berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK) dan Yayasan Terengganu (YT)

Persatuan Pelajar-pelajar Perubatan Mesir

www.perubatan.org (Bridging The Community)

PERUBATAN merupakan suatu persatuan yang bersifat non-partisan yang berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah Mesir pada tahun 2002, menjadi platform untuk menyatukan dan mengumpul tenaga pelajar yang menuntut pengajian sains kesihatan di bumi Mesir ini dan kini PERUBATAN telah berjaya ditubuhkan dengan harapan misi penyatuan dan kerjasama di kalangan ahli dapat dicapai.

Monday, April 12, 2010

Jom tonton Rabo3yat, beberapa minit sahaja!

Rabo3yat: Tazkirah ringkas mingguan bersama Al-Habib Muhammad bin Abdul Rahman As-Saggaf hafizahullah. Menarik! Tidak memakan masa yg lama, hanya beberapa minit sahaja! Jom tonton! Tazkirah beliau disampaikan dalam bahasa Arab tapi mempunyai sari kata dalam bahasa Inggeris.


# Laman web Rabo3yat: http://www.rabo3yat.com/
(Laman boleh diterjemah ke banyak bahasa)

Video boleh ditonton di laman web dan juga di Youtube.

# Rabo3yat di Youtube:
Dalam bahasa Arab di SINI.
Sarikata bahasa Inggeris di SINI.

# Rabo3yat di Facebook: SINI

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Habib Muhammad As-Saggaf, anda boleh baca di SINI.

0 comments:

Post a Comment

Usrah Medic Terengganu is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).