Usrah Medik Terengganu

www.usramedic.blogspot.com

- Melahirkan individu yg beriman dan beriltizam serta mempunyai kefahaman yg sebenar - Meningkatkan kefahaman Islam, peka dengan isu semasa dunia Islam - Mendidik perasaan agar bertanggungjawab terhadap Allah dan RasulNya - Mendidik jiwa agar mempraktikkan akhlak Islam di dalam kehidupan seharian - Membina kemahiran bekerja dan keupayaan memimpin - Memperkukuhkan ukhuwwah dan memupuk kesepakatan serta kebersamaan dalam tindakan dan amalan.

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu

www.infokpt.com

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu(KPT) telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan bermatlamatkan penyatuan dan kebajikan seluruh anak-anak Terengganu yang berada di Mesir.

KPT juga berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK) dan Yayasan Terengganu (YT)

Persatuan Pelajar-pelajar Perubatan Mesir

www.perubatan.org (Bridging The Community)

PERUBATAN merupakan suatu persatuan yang bersifat non-partisan yang berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah Mesir pada tahun 2002, menjadi platform untuk menyatukan dan mengumpul tenaga pelajar yang menuntut pengajian sains kesihatan di bumi Mesir ini dan kini PERUBATAN telah berjaya ditubuhkan dengan harapan misi penyatuan dan kerjasama di kalangan ahli dapat dicapai.

Friday, August 7, 2009

Selamat Hari Lahir Murabbi Kami..

Bismillah wa alhamdulillah..

Tanggal 6 Ogos 1986 lahir seorang murabbi yang ditaqdirkan untuk menjadi Daie ila Allah. Betapa kami bersyukur kerana dikurniakan Allah s.w.t seorang guru yang sentiasa mendidik dan membimbing tanpa mengenal lelah. Beliau sering mengingatkan kami berkenaan himmah dan beliau sendiri mempamerkan sifat tersebut. WAKAFAN UMMAH. Kami berharap dan sentiasa berdoa, harapan dan hajat Ustaz Ahmad Fahmi seiring dengan Taufiq Allah. Selamat Hari Lahir. Moga senantiasa di bawah rimbunan kasih dan sayang Allah.


Maaf ini ada hasil seorang amatur yang pertama kali menggunakan Adobe Photoshop. Mohon sesiapa yang sudi mengajar. ;)


Dzuu Haniin
[dzuuhaniin.blogspot.com]

3 comments:

d'udin said...

salam...mantap dah design tuu...kreatif2... hehe...

Anonymous said...

dah tua dah TUAN GURU kite... bile nak kawin???

bukan Tuan Guru said...

2009-1986= 23. Baru 23 tahun la... Baru nak kenal dunia...

Post a Comment

Usrah Medic Terengganu is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).