Usrah Medik Terengganu

www.usramedic.blogspot.com

- Melahirkan individu yg beriman dan beriltizam serta mempunyai kefahaman yg sebenar - Meningkatkan kefahaman Islam, peka dengan isu semasa dunia Islam - Mendidik perasaan agar bertanggungjawab terhadap Allah dan RasulNya - Mendidik jiwa agar mempraktikkan akhlak Islam di dalam kehidupan seharian - Membina kemahiran bekerja dan keupayaan memimpin - Memperkukuhkan ukhuwwah dan memupuk kesepakatan serta kebersamaan dalam tindakan dan amalan.

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu

www.infokpt.com

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu(KPT) telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan bermatlamatkan penyatuan dan kebajikan seluruh anak-anak Terengganu yang berada di Mesir.

KPT juga berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK) dan Yayasan Terengganu (YT)

Persatuan Pelajar-pelajar Perubatan Mesir

www.perubatan.org (Bridging The Community)

PERUBATAN merupakan suatu persatuan yang bersifat non-partisan yang berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah Mesir pada tahun 2002, menjadi platform untuk menyatukan dan mengumpul tenaga pelajar yang menuntut pengajian sains kesihatan di bumi Mesir ini dan kini PERUBATAN telah berjaya ditubuhkan dengan harapan misi penyatuan dan kerjasama di kalangan ahli dapat dicapai.

Tuesday, March 10, 2009

Pelancaran blog 'usramedic.blogspot.com'

Assalamualaikum... Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, blog 'www.usramedic.blogspot.com' ini dilancarkan. Mudah-mudahan kehadiran blog ini menyumbang ke arah perkembangan dunia dakwah di alam siber ini.

Blog ini juga merupakan medan berhimpunnya ahli-ahli usrah yg terdiri daripada pelajar-pelajar perubatan Tahun Satu Terengganu di alam siber. Mudah-mudahan keberadaan mereka di Bumi Anbiya' ini dikurniakan limpahan ilmu dan pengalaman. Jumlah mereka ialah 6 orang. 'Doktor' yg dilantik menjadi ketua usrah ini ialah Abd Malik Sufri b. Zaid. Ahli-ahli usrah pula ialah, Muhammad Hasyim. Che Ngah, Khairun Najmi Asyraf b. Mohd Azmin, Mohd Zulkhairi b. Sulaiman, Che Mohammad Nur Anas b. Che Kadir dan Mohd Fahami b. Ariffin. Usrah ini diletakkan di bawah Biro Dakwah KPT, yg diketuai oleh Ustaz Abdul Manan b. Jusoh. Naqib yg mengendalikan usrah ini bagi sesi ini ialah alfaqir Ahmad Fahmi b. Che Nordin.

Marilah kita berdoa kepada Allah agar mengikhlaskan niat kita, mengurniakan istiqamah dalam ketaatan dan menerima segala amal kita. Amiiinnn...

Kami juga menjemput 3 orang penulis jemputan untuk membuat pengisian di blog ini. Mereka ialah Ustaz Muhammad Safwan b. Samsuddin, Ustaz Muhammad Syukri b. Mohd Nazar dan Ustaz Muhammad Farezuan.

p/s: Jazakumullah kepada Ust. Nasir selaku designer! :)

3 comments:

d'udin said...

Fahmi yg berkopiah putih tu... senyuman yg gembira, di apit oleh adik2 kesayangan beliau... hehe :P... fahmi yg cool...

Anonymous said...

assalamualaikum kepada semua bakal para doktor dari bumi anbiya'

semoga usaha kalian akan dimudahkan dan akan sentiasa dilapangkan masa utk kalian meneruskan usaha dakwah di samping menyebarkan ilmu...

amin.

Anonymous said...

aminya rabb...

Post a Comment

Usrah Medic Terengganu is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).