Usrah Medik Terengganu

www.usramedic.blogspot.com

- Melahirkan individu yg beriman dan beriltizam serta mempunyai kefahaman yg sebenar - Meningkatkan kefahaman Islam, peka dengan isu semasa dunia Islam - Mendidik perasaan agar bertanggungjawab terhadap Allah dan RasulNya - Mendidik jiwa agar mempraktikkan akhlak Islam di dalam kehidupan seharian - Membina kemahiran bekerja dan keupayaan memimpin - Memperkukuhkan ukhuwwah dan memupuk kesepakatan serta kebersamaan dalam tindakan dan amalan.

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu

www.infokpt.com

Keluarga Penuntut-penuntut Terengganu(KPT) telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan bermatlamatkan penyatuan dan kebajikan seluruh anak-anak Terengganu yang berada di Mesir.

KPT juga berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK) dan Yayasan Terengganu (YT)

Persatuan Pelajar-pelajar Perubatan Mesir

www.perubatan.org (Bridging The Community)

PERUBATAN merupakan suatu persatuan yang bersifat non-partisan yang berdaftar di bawah Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah Mesir pada tahun 2002, menjadi platform untuk menyatukan dan mengumpul tenaga pelajar yang menuntut pengajian sains kesihatan di bumi Mesir ini dan kini PERUBATAN telah berjaya ditubuhkan dengan harapan misi penyatuan dan kerjasama di kalangan ahli dapat dicapai.

Saturday, June 13, 2009

Ulang tahun Kelahiran Dr. Abd Malik Sufri


Pihak usramedic ingin mengucapkan selamat panjang umur, selamat bagus amalan dan selamat murah rezeki kepada Doktor Abdul Malek Sufri b. Zaid. Beliau merupakan Ketua Usrah Medic bagi sesi ini. Pada hari ini, 13 Jun 2009 genaplah umur beliau 19 tahun. Tarikh lahir beliau ialah pada 13 Jun 1990. Suasana di Hospital Besar Kuala Terengganu tentu ceria pada hari itu memandangkan lahirnya seorang tokoh ummat :)


Mudah-mudahan pertambahan usia beliau menambahkan lagi kematangan beliau. Kami juga mendoakan cita-cita beliau untuk menjadi seorang ustaz dan doktor pakar tercapai. Khidmat untuk ummah!
Marilah sama-sama kita hayati sebuah Sabda Rasulullah Sollallahu'alaihiwasallam,

' خير الناس من طال عمره وحسن عمله '

Maksudnya, "Sebaik-baik manusia ialah yg panjang umurnya dan baik amalannya..." Hadith Riwayat Tirmizi.


p/s: Kami sedia menerima pelawaan anda untuk menjemput kami makan pada bila-bila masa sahaja :)

1 comments:

magna_journey said...

salam...
milad sai'd ya akhi.....
moga diberkati Allah....
I'll miss u always....hahaha

Post a Comment

Usrah Medic Terengganu is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).